Main Menu
|
wizanda
|
Places 'I' Isn't Implied From Ahayah
Posted on: 2023/5/6 15:50 |
|
Helper
From Nottingham, UK
|
Refers to a group of people: Isaiah 47:7 ותאמרי לעולם אהיה גברת עד לא־שׂמת אלה על־לבך לא זכרת אחריתה׃
Says YHVH before Ahayah: Jeremiah 31:1 בעת ההיא נאם־יהוה אהיה לאלהים לכל משׁפחות ישׂראל והמה יהיו־לי לעם׃
Dew doesn't fall from I, 'it shall be': Hosea 14:6 אהיה כטל לישׂראל יפרח כשׁושׁנה ויך שׁרשׁיו כלבנון׃
Better grammar 'I YHVH shall be': Ezekiel 34:24 ואני יהוה אהיה להם לאלהים ועבדי דוד נשׂיא בתוכם אני יהוה דברתי׃
|
|
wizanda
|
Re: Places 'I' Isn't Implied From Ahayah
Posted on: 9/17 17:39:54 |
|
Helper
From Nottingham, UK
|
Here are places in the Ancient Hebrew it used 'I Shall Be' (אני אהיה); where it wasn't until later they assumed that an Aleph before the word automatically implied the 'I'.
2Sa_7:14 אני אהיה־לו לאב והוא יהיה־לי לבן אשׁר בהעותו והכחתיו בשׁבט אנשׁים ובנגעי בני אדם׃
1Ch_17:13 אני אהיה־לו לאב והוא יהיה־לי לבן וחסדי לא־אסיר מעמו כאשׁר הסירותי מאשׁר היה לפניך׃
1Ch_28:6 ויאמר לי שׁלמה בנך הוא־יבנה ביתי וחצרותי כי־בחרתי בו לי לבן ואני אהיה־לו לאב׃
Jer_32:38 והיו לי לעם ואני אהיה להם לאלהים׃
Ezk_11:20 למען בחקתי ילכו ואת־משׁפטי ישׁמרו ועשׂו אתם והיו־לי לעם ואני אהיה להם לאלהים׃
Ezk_14:11 למען לא־יתעו עוד בית־ישׂראל מאחרי ולא־יטמאו עוד בכל־פשׁעיהם והיו לי לעם ואני אהיה להם לאלהים נאם אדני יהוה׃
Ezk_37:23 ולא יטמאו עוד בגלוליהם ובשׁקוציהם ובכל פשׁעיהם והושׁעתי אתם מכל מושׁבתיהם אשׁר חטאו בהם וטהרתי אותם והיו־לי לעם ואני אהיה להם לאלהים׃
Zec_2:9 ואני אהיה־לה נאם־יהוה חומת אשׁ סביב ולכבוד אהיה בתוכה׃
Zec_8:8 והבאתי אתם ושׁכנו בתוך ירושׁלם והיו־לי לעם ואני אהיה להם לאלהים באמת ובצדקה׃
Here are places it used 'I Shall Be' (אנכי אהיה); including in Exodus which shows the language was used that way, when questioning Exodus 3:14.
Exo_4:12 ועתה לך ואנכי אהיה עם־פיך והוריתיך אשׁר תדבר׃
Exo_4:15 ודברת אליו ושׂמת את־הדברים בפיו ואנכי אהיה עם־פיך ועם־פיהו והוריתי אתכם את אשׁר תעשׂון׃
Deu_31:23 ויצו את־יהושׁע בן־נון ויאמר חזק ואמץ כי אתה תביא את־בני ישׂראל אל־הארץ אשׁר־נשׁבעתי להם ואנכי אהיה עמך׃
Jdg_11:9 ויאמר יפתח אל־זקני גלעד אם־משׁיבים אתם אותי להלחם בבני עמון ונתן יהוה אותם לפני אנכי אהיה לכם לראשׁ׃
1Sa_23:17 ויאמר אליו אל־תירא כי לא תמצאך יד שׁאול אבי ואתה תמלך על־ישׂראל ואנכי אהיה־לך למשׁנה וגם־שׁאול אבי ידע כן׃
Jer_11:4 אשׁר צויתי את־אבותיכם ביום הוציאי־אותם מארץ־מצרים מכור הברזל לאמר שׁמעו בקולי ועשׂיתם אותם ככל אשׁר־אצוה אתכם והייתם לי לעם ואנכי אהיה לכם לאלהים׃
Jer_24:7 ונתתי להם לב לדעת אתי כי אני יהוה והיו־לי לעם ואנכי אהיה להם לאלהים כי־ישׁבו אלי בכל־לבם׃
Jer_30:22 והייתם לי לעם ואנכי אהיה לכם לאלהים׃
Ezk_36:28 וישׁבתם בארץ אשׁר נתתי לאבתיכם והייתם לי לעם ואנכי אהיה לכם לאלהים׃
|
|
Previous Topic
Next Topic
Register To Post
|
Themes
Who's Online 34 user(s) are online ( 11 user(s) are browsing Forum) Members:
0 Guests:
34